Rijpma verliest witte trui in laatste koers

| 15-07-2011

Bart Rijpma is niet langer leider in het jongerenklassement in de clubcompetitie regio Noord. De Hanzerenners moest zijn witte trui na de laatste wedstrijddag afstaan aan Stefan Poutsma, die één punt meer heeft. Waar Rijpma het gros van zijn punten juist in de eerste vier wedstrijden van het seizoen haalde, excelleerde Poutsma juist in de laatste vier koersen. Omdat Hanzerenners zich waarschijnlijk niet plaatst voor het finaleweekend van 10 en 11 september in Emmeloord, lijkt het jongerenklassement gestreden.

Hanzerenners Zwolle reed afgelopen weekend de Tweedaagse van Venhuizen. Naast Bart Rijpma verschenen ook Jasper Keulemans, Joeri Willemse, Gerben van Vilsteren, Robin van Dijk en Willem Klein Tijssink aan de start. De beste prestatie over vier afstanden werd door Jasper geleverd. In de proloog was hij al de snelste van de zes renners en ook in de eerste etappe over 113 kilometer kon hij lang in het peloton blijven. Op zondag sprintte hij tijdens de laatste etappe zelfs naar een achtste plek en daarmee werd hij de beste Hanzerenner.

Voor Rijpma liep de Tweedaagse van Venhuizen uit op een grote teleurstelling. Hoewel hij de proloog nog wel redelijk door kwam, ging het in de eerste etappe voor geen meter. Hij begon nog wel lekker voorin, maar zakte tijdens de koers steeds verder naar achter. Toen hij tussen de auto´s belandde, is hij met grote woede uit koers gestapt. Weg trui, weg klassement en weg tweedaagse. Even leek het erop dat hij tóch zijn jongerentrui met succes had verdedigd, omdat zijn grootste concurrent Wouter Haan in de derde etappe ook uitviel. Stefan Poutsma eindigde de tweedaagse echter als zevende en dat was genoeg om Rijpma te passeren.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Gerben van Vilsteren, Bart Rijpma

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws