Rijke medailleoogst voor zwemmers ZV 44

| 13-03-2019

Met twee regiorecords, elf gouden medailles, twaalf zilveren medailles en twaalf bronzen medailles kan de Zwolse zwemvereniging ZV 44 terugkijken op zeer geslaagde Regionale Lange Afstandskampioenschappen. Tot vier keer toe wisten de Zwolse zwemmers zelfs het volledige erepodium te bezetten.

Bij het zwemevenement in het Sportfondsenbad Nijmegen-West stonden de 800 en de 1.500 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag op het programma. Maar liefst 22 zwemmers van ZV 44 hadden zich voor de kampioenschappen weten te plaatsen. Goud was er voor Lindsey Berghuis, Veerle Riezebos, Roos Arnold, Daniëlle Meinema, Robin van den Berg, Carlein Polinder, Denice Koolman en Sven Klink. Ook Jolijn Liezen, Puk Lubbers, Nora Weerman, Naomi Polinder, Isabelle Meinema, William Kragt, Yoren van Aalst en Boaz Schuurman zwommen één of meerdere keren naar het podium.

Naast het behalen van de titel regiokampioen, zwommen Carlein Polinder en Lindsey Berghuis ook nog het regiorecord op de 1.500 meter vrije slag in hun eigen leeftijdscategorie aan flarden. Polinder wist in een haarscherpe tijd van 21.06,81 maar liefst één minuut onder het oude record te duiken. Teamgenoot Berghuis zwom met haar tijd van 18.35,24 niet alleen haar eigen oude record voor meisjes van 16 jaar uit de boeken, maar pakte meteen ook het record voor meisjes 17 jaar.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws