‘Ride to Brasil voor tachtig procent gevuld’

| 11-06-2014

Martin Elsendoorn ging voor het EK voetbal van 2012 per fiets naar Oekraïne, om zo geld in te zamelen voor KWF. Het WK van dit jaar is per fiets lastig te bereiken, maar toch vonden de initiatiefnemer en zijn vrienden een oplossing. Vanaf donderdag 15.00 uur fietsen gesponsorde fietsers in 72 uur virtueel naar gastland Brazilië: de Ride to Brasil. “En dat allemaal om het onderzoek van oncoloog professor René Bernards te ondersteunen”, vertelt Elsendoorn.

Op het Rode Torenplein worden op een groot podium 72 uur lang zeven fietsen bemand. Die fietsen leggen in totaal een afstand van 10.500 kilometer af. Op dit moment is ongeveer tachtig procent van de tijd gevuld, de nachten vormen echter nog een probleem. “Desnoods gaan we dan zelf rijden, dat is ook nog een mogelijkheid. De fietsen blijven hoe dan ook draaien”, weet Elsendoorn. Woensdag begint de organisatie met het opbouwen van het podium, terwijl ook de catering en grote schermen nog worden opgesteld. “Er komt echt veel bij kijken. Van A tot Z, je kunt het zo gek niet bedenken.”

De organisatie van het evenement bestaat uit acht personen, die samen een hechte vriendenclub vormen. Deze personen zijn verbonden met de stichting Bike-4Life, daar waar Elsendoorn de initiatiefnemer van is. Hij startte twee jaar geleden met de stichting, om zodoende zijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. “In mijn directe omgeving kregen meerdere personen te kampen met die verschrikkelijke ziekte. Toen vond ik het mooi geweest en werd het tijd om zelf in actie komen”, zegt hij. Inmiddels is de stichting gegroeid en organiseren ze de nodige evenementen. Met de Ride to Brasil als kersvers initiatief.

De voorbereidingen lopen goed, de opbouw van het evenement staat op het punt van beginnen. Vanaf donderdag rijden de deelnemers in 72 uur naar Brazilië en in de tussentijd worden er de nodige randactiviteiten georganiseerd. Verschillende DJ’s en de nodige Zwolse zangers passeren de revue, maar uiteraard worden ook de WK-wedstrijden uitgezonden. Met de eerste wedstrijd van Nederland als absoluut hoogtepunt. “We bouwen een enorm scherm en hopen dat het hele plein dan vol is. Ook op de andere dagen valt er voldoende te beleven, dus kom vooral een kijkje nemen. Wij gaan in ieder geval uit van een gezellig, mooi en bovenal sportief evenement”, sluit Elsendoorn af.

Fietsen, Stichting Bike-4Life, Martin Elsendoorn, Ride to Brasil

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws