Rick Mensink tweede in thuiswedstrijd

| 19-09-2010

Het is Rick Mensink zaterdag niet gelukt om de Deltionronde van Holtenbroek op zijn naam te schrijven. De Zwollenaar kwam na 27 rondes van 1.500 meter net te kort om Stan Wijkel van de zege af te houden bij de nieuwelingen. Mensink moest in zijn thuiswedstrijd genoegen nemen met een tweede plek. Hanzerenners Bas Tietema en Henk Klein Tijssink werden respectievelijk negende en veertiende.

Direct na de start ging Rick Mensink er al vandoor, vastberaden om van zich te doen spreken in de Zwolse wedstrijd. Na drie ronden heldhaftig op kop te hebben gereden werd hij echter ingelopen door het peloton. Kort daarop vormde zich een kopgroep van drie personen waarbij opnieuw Mensink betrokken was. Zij bleven uiteindelijk voorop en zouden met z’n drieën uit gaan maken wie de wedstrijd zou winnen. De sprint werd gewonnen door Stan Wijkel van WV Emmen. Rick Mensink werd tweede, voor Pepijn ter Bekke.

Na de nieuwelingen gingen de junioren in Holtenbroek van start. Hier was het ook direct na de start al raak. Er werd hard gereden, maar helaas was er net als bij de nieuwelingen een grote valpartij te betreuren waarbij de ambulance een renner moest afvoeren. Elmar Rijnders van UTC de Volharding ging uiteindelijk met de zege aan de haal. De beide Peddelaars Joey van Ree en Rudy Botter werden respectievelijk tweede en derde.

Als slotstuk stonden de amateurs A op het programma, met flink wat Hanzerenners aan het vertrek. Geen van hen wist uiteindelijk op het podium te komen. Door de harde wind en regen, dunde het veld al kort na de start enorm uit. Als gevolg daarvan bleef er slechts een select groepje over dat aanspraak mocht maken op de overwinning. Eddy Hermsen won de wedstrijd, voor Corné Castijn en Rene Nijhuis. Emiel de Groot liet het beste resultaat namens de Hanzerenners noteren, hij werd negende. Kort achter hem finishten Zwollenaren Thijs Visscher (tiende) en Ard Kuiper (twaalfde), Bop Douma werd zeventiende. SimFiz-renner Matijs Jansen kwam als 24ste over de streep.

Wielrennen, Emiel de Groot, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Team Tegenkracht, Henk Klein Tijssink, Matijs Jansen, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws