Rick Mensink sluit seizoen af met zege

| 27-09-2010

Rick Mensink heeft het wegseizoen zaterdag afgesloten met een overwinning. De jonge Hanzerenner was in Zwanenburg, vlakbij Amsterdam, ijzersterk en kwam uiteindelijk solo over de streep. Hanzerenners Henk Klein Tijssink en Bas Tietema werden respectievelijk negende en tiende.

Tijdens de Ronde van Zwanenburg maakte de wind het verschil tussen winnen en verliezen bij de nieuwelingen. Tijdens de start was het nog droog, maar al snel kwam het water met bakken uit de hemel. Regen en wind teisterden de renners en zorgden voor een zware wedstrijd. Vroeg in de koers probeerden meerdere renners om te demarreren uit het peloton, maar zij werden telkens weer bijgehaald. Met nog twaalf ronden te gaan leek het erop dat de geteisterde renners het wel goed vonden en gokten op een massasprint, maar Zwollenaar Rick Mensink dacht daar anders over.

Rick was regelmatig succesvol in de tussensprints en had al enkele rondes voor het einde de titel van meeste aanvallende renner op zak. De Hanzerenner besloot ondanks de harde wind het in zijn eentje te proberen. Beukend tegen de harde wind in, vooral op het stuk achter het clubhuis, bouwde hij gestaag zijn voorsprong uit tot bijna een halve minuut. Dit was uiteindelijk genoeg om alleen over de finish te komen.

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws