Rick Mensink op podium in Luxemburg

| 10-09-2010

Hanzerenner Rick Mensink is vrijdagmiddag knap derde geworden in de eerste etappe van het Critérium Européen des Jeunes in Luxemburg. Een hele goede prestatie van de 16-jarige renner uit Zwolle.

De eerste etappe van deze driedaagse wielerwedstrijd bestond uit een omloop van vijf ronden, waarbij iedere ronde de Cote de Syren moest worden beklommen. Mede door de Cote de Syren werd het een loodzware koers voor de zes Hanzerenners. In de eerste ronde moest Bas Tietema direct al opgeven, omdat hij ten val was gekomen en zijn rem niet meer goed functioneerde. Jordi Boerman moest na drie ronden het peloton laten gaan. “Ik heb nog nooit zo afgezien”, aldus Jordi, die zaterdag gewoon weer aan de start zal staan. Net als de gevallen Bas Tietema.

De overige vier Hanzerenners hielden zich in de eerste etappe fraai staande in het peloton, om uiteindelijk te gaan sprinten voor de dagzege. Rick Mensink wist de eindsprint weliswaar net niet te winnen, maar zijn derde plaats geeft hoop voor de volgende twee etappes. Zaterdag wordt de tweede etappe verreden rond het Duitse plaatsje Orscholz.

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Jordi Boerman, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws