Rick Mensink: ‘Op meer gehoopt dan dit’

| 28-02-2015

De Zwolse wielrenners Bas Tietema (BMC Development Team) en Rick Mensink (NWV Groningen) hebben zaterdag geen hoofdrol voor zich op kunnen eisen in de 55ste Ster van Zwolle. De ex-Hanzerenners hadden lang uitgekeken naar ‘hun’ wedstrijd, maar kwamen bedrogen uit. Mensink werd getroffen door materiaalpech en Tietema ontbrak in de finale. “Mijn race was verre van perfect, al heb ik wel genoten van de vele aanmoedigingen”, stelt een teleurgestelde Bas Tietema na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Vlak voor de start op het Grote Kerkplein stond de 20-jarige BMC-renner nog te popelen om volle bak te koersen voor de overwinning. “Ik denk dat je een mooie wedstrijd kan verwachten. Er staat veel wind, dus het wordt ongetwijfeld een zware editie”, zegt Tietema, die zich optimaal had voorbereid voor de Ster. “Ik heb er alles aan gedaan. Ik ben op trainingskamp geweest en heb prima trainingen afgewerkt. Daarnaast starten we hier met een sterke ploeg, dat is wel belangrijk als er veel wind staat. Dus ik denk dat ik er klaar voor ben.” Het plan van de Zwollenaar en zijn ploegmaten was om zo lang mogelijk bij elkaar te blijven en op het juiste moment toe te slaan. De wedstrijd verliep voor het Amerikaans-Zwitserse opleidingsteam echter anders. In Dalfsen zat Tietema al zo goed als alleen in de eerste groep. Veel te vroeg, waardoor hij in de finale geen rol van betekenis kon spelen.

Daar waar Bas Tietema de eindstreep nog wel wist te halen, was dat voor zijn trainingsmaat Rick Mensink niet haalbaar. De ex-Hanzerenner, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner, baalde na afloop van de 55ste Ster van Zwolle als een stekker. “Het is gewoon heel erg jammer dat ik door pech de wedstrijd vroegtijdig heb moeten verlaten. Ik had op veel meer gehoopt dan dit”, analyseert de 20-jarige Mensink, die niet precies weet waar het mis is gegaan. “Ik denk dat ik in de neutralisatie al een tik tegen mijn derailleur heb gekregen, want hij schakelde eigenlijk vanaf de start al niet optimaal. Na Lemelerveld zette ik aan en toen knapte mijn derailleur er zelfs af. Dat was jammer.” Voor de Zwollenaar betekende het meteen einde verhaal. “Wij hadden auto 23 geloof ik, dus voordat ik een nieuwe fiets had zat ik al in mijn eentje voor de bezemwagen. Erg jammer, want ik zat daarvoor in de eerste waaier en de benen waren echt goed vandaag.”

Zie ook:
Elmar Reinders wint 55ste Ster van Zwolle

Wielrennen, Ster van Zwolle, Bas Tietema, Ria Mensink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws