Rick Dekker: ‘Vitesse is lastig in te schatten’

| 26-01-2018

PEC Zwolle moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse doen zonder Bram van Polen. De aanvoerder kampt met lichte knieklachten, waardoor hij het duel aan zich voorbij moet laten gaan. “Verder was het een goede trainingsweek, dus we zijn er klaar voor”, stelt middenvelder Rick Dekker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Pas als je echt, echt, echt niets te doen hebt, ga je de uitwedstrijd van PEC Zwolle bij Vitesse terugkijken. Maar dan moet de verveling wel echt, echt, echt heersen. Want o, wat was het op die novemberdag in Arnhem verschrikkelijk saai. Weinig goed voetbal, amper kansen en ook nog eens geen goals. Het werd dus 0-0. “Ja, dat was geen hele leuke wedstrijd, maar op zich hebben we het daar wel goed gedaan. We waren blij met een punt”, vertelt Dekker, die voor zaterdag wel iets anders in gedachten heeft. “Nu gaan we vol voor de winst, want we kunnen een mooie slag slaan. Elf punten voorsprong is veel.”

Dekker keek met belangstelling naar de andere wedstrijden van afgelopen week. Hij zag dat Utrecht en AZ gelijk speelden, Feyenoord twee keer niet won en ook Vitesse niet tot een zege kwam. “Ja, het viel allemaal goed. Het is nog vroeg, maar natuurlijk hou je dat wel met een schuin oog in de gaten. Het is mooi dat alle concurrenten dan punten verliezen”, weet Dekker, die tegen Vitesse weer gewoon op het middenveld staat. Sinds zijn rentree bij Feyenoord is de kleine middenvelder niet meer uit het elftal te krijgen. “Het gaat hartstikke goed. Ook met mijn knie, waar ik bijna geen last meer van heb. Af en toe is het nog wel wat stijfjes, maar dat hoort erbij. Dat blijft altijd zo, denk ik.”

PEC Zwolle kan tegen Vitesse niet beschikken over captain Bram van Polen, die naar alle waarschijnlijkheid wordt vervangen door aanwinst Ruben Ligeon. Verder kiest trainer John van ’t Schip voor dezelfde spelers als tegen NAC Breda. “Het is lastig om Vitesse in te schatten, want de ene week spelen ze goed en de andere week slecht. We denken wel een oplossing gevonden te hebben, waardoor we ze pijn kunnen doen. Hopelijk wordt het nu leuker voor het publiek”, glimlacht Dekker. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Ligeon, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Rick Dekker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws