Rick Dekker: ‘Het is een gewonnen punt’

| 01-12-2017

Het is na een uur als PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip tegen FC Utrecht besluit in te grijpen. Hij voert een dubbele wissel door, met onder andere Erik Bakker voor Nicolas Freire. Dat heeft tot gevolg dat Rick Dekker ineens als centrale verdediger op het veld staat en vanaf die positie ziet hij PEC alsnog een punt pakken: 1-1. “Uiteindelijk is het een mooi punt”, denkt Dekker hardop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor velen is het een gekke gewaarwording. Sinds zijn overstap naar PEC Zwolle speelde Dekker eigenlijk alleen maar als middenvelder. Voor zijn blessure zeker, want onder Ron Jans werd hij nergens anders geposteerd. Dat is onder Van ’t Schip anders, want in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys speelt hij al een half uur als centrale verdediger. En vrijdag dus ook, om er zo voor te zorgen dat PEC Zwolle grip krijgt op de tegenstander. “Bij Feyenoord heb ik ook als centrale verdediger gespeeld. Het laatste jaar in de A1 speelde ik als middenvelder, daarvoor als verdediger. Dat was dus niet nieuw. Nu pakt het goed uit. We gingen met drie verdedigers spelen en wat opportunistischer. Volgens mij hebben we wel tien ballen op Ondaan en Parzyzsek gespeeld”, lacht Dekker.

Het levert PEC Zwolle een gelijkspel op en dat is een punt waar Dekker prima mee kan leven. “Uiteindelijk sluiten we het met een goed gevoel af, dus ik denk dat het een gewonnen punt is”, roept Dekker, die zich inmiddels weer helemaal in het elftal heeft gespeeld. Na zijn blessure had hij, logischerwijs, even nodig om weer in het ritme te komen, maar eenmaal wedstrijdfit loopt het weer prima. Tegen FC Utrecht speelt Dekker wel één van zijn mindere wedstrijden, maar desalniettemin is het gevoel goed. “Het gaat goed, dit was mijn zevende wedstrijd in de basis. Bij Feyenoord-uit stond ik er voor het eerst en dat was een echte vechtwedstrijd. Ik moet er nu voor zorgen dat ik het vast ga houden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Heikel puntje is dat Dekker amper goals maakt. Hij deed het eens op fraaie wijze bij ADO Den Haag, maar daar is het vooralsnog bij gebleven. En als we aanvoerder Bram van Polen mogen geloven, dan blijft dat nog wel even zo. “Ach, kijk de beelden er maar op na, die zat er goed in”, glimlacht Dekker, die zich wel kan vinden in een rol in de anonimiteit. Die spelers heeft een team ook nodig. “Ja, dat is het. Het zou mooi zijn als je als middenvelder een keer scoort, maar ach…”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Rick Dekker, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws