Richting de Himalaya voor het goede doel

| 21-07-2011

Neil Cottam, David Slater en Wilco Voulon gaan in februari 2012 op expeditie naar het Himalaya-gebergte. Het drietal maakt een moeilijke en niet ondersteunde wintertrek naar het gebied van het Mount Everest Base Camp in Nepal voor het goede doel. “Ik wil letterlijk en figuurlijk een brug slaan tussen het autismehuis in Zwolle en het huis in Nepal”, aldus Voulon. “Neil en David willen geld bij elkaar lopen voor kinderen met een beperking en voor kinderen met een terminale ziekte.”

© Henry Dijkman

Het verhaal gaat een aantal jaren terug, toen Zwollenaar Wilco Voulon zijn inmiddels goede Britse vriend Neil Cottam leerde kennen op visvakantie in Frankrijk. “Onlangs belde hij me op om te vertellen over zijn schitterende plannen in het Himalaya-gebergte”, aldus Wilco. “Ik voelde het direct al aankomen en toen hij me vroeg mee te gaan, hoefde ik niet heel lang na te denken. Ik was geraakt door het idee om dit voor een goed doel te doen, maar heb hem wel direct verteld dat ik er ook een eigen goed doel aan wil koppelen. Dat was uiteraard geen enkel probleem.”

De trip voor de drie avonturiers begint begin februari als zij naar Kathmandu vliegen. “Daar zullen we een paar dagen acclimatiseren. Na de periode van gewenning aan het tijdsverschil en de hoogte zetten we de reis voort richting Jiri. Hiervandaan zullen we verder trekken naar Lukla en vanaf daar beginnen aan de pittige trip door Gorak Shep. Vervolgens klimmen we naar de Kala Pattar op 5.554 meter hoogte, van waar we uitzicht hebben op de top van de Mount Everest.” Het drietal verwacht dat de tocht ongeveer 21 dagen duurt, tenzij natuurlijk de passen worden geblokkeerd door sneeuw.

De drie klimmers willen tijdens de trip, die ze volledig zelf bekostigen, een aantal goede doelen ondersteunen. Wilco wil een brug slaan tussen het Autismehuis in Zwolle en Nepal. “Tevens wil ik er voor zorgen dat tien kinderen of jong volwassenen minimaal een jaar gratis kunnen sporten of recreëren met de juiste begeleiding en ondersteuning. Dit mede door het wegvallen van het persoonsgebonden budget (PGB). Ik ga ervan uit dat ik, mede door de maatschappelijk betrokken ondernemers van Zwolle, een bedrag van 25.000 euro op de Himalaya bij elkaar kan lopen.”

De trip van Neil, David en Wilco sluit aan bij de oprichting van Autisme Sportief. Een nieuw initiatief van Wilco Voulon waarmee mensen met autisme of een stoornis in het autistisch spectrum ondersteund worden in de zoektocht naar sport en recreatie.

Wilco Voulon, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws