Riante uitgangspositie Regio Zwolle Volley

| 12-03-2017

Regio Zwolle Volleybal heeft zichzelf zondagmiddag een prima dienst bewezen door in de degradatiepoule te winnen van Peelpush. De Zwolse dames leverden een keurige wedstrijd af en keerden met een 0-3 zege huiswaarts. Daardoor heeft de ploeg nog één punt nodig om zich definitief veilig te spelen. “Vanaf het begin waren we de betere ploeg. Het zat zeer degelijk in elkaar”, zegt trainer Redbad Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De coach zag dat zijn ploeg weinig heel liet van Peelpush. De eerste set ging met 20-25 naar Regio Zwolle Volleybal en dat was de opmaat naar een vlotte overwinning. “In de eerste set hadden we nog wat last van een slordige blokkering. We hebben dat benoemd en later hebben we dat veel beter gedaan”, vindt Strikwerda, die ook zag dat de dames de tweede en derde set naar zich toe trokken. De tweede was met 17-25 voor Regio Zwolle, de derde en laatste werd met 23-25 binnengehaald. Een keurige, vlekkeloze overwinning. “Op zo’n moment kan ik wel van mijn ploeg genieten. Natuurlijk maakten we wel wat foutjes, maar die zetten we daarna steeds weer recht met een goede bal. We hebben nooit meer dan twee punten achter elkaar tegen gekregen. Het was dik voor elkaar.”

Door de overwinning op Peelpush heeft Regio Zwolle Volleybal nu in totaal zeven punten verzameld. Daarmee is de Zwolse formatie nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud, aangezien de twee opponenten nog eenzelfde puntentotaal bij elkaar kunnen spelen. Mocht dat gebeuren, dan valt de beslissing op basis van het puntensaldo. En dat wil Regio Zwolle Volleybal uitsluiten. “We hebben nog een wedstrijdpunt nodig om er helemaal zeker van te zijn. Volgende week spelen we tegen Taurus en daar willen we echt nog wat laten zien. Om van alle discussie af te zijn, kun je maar beter dat ene punt over de streep trekken”, aldus Strikwerda.

Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws