Reynders grijpt Zwolse Gouden Schoen

| 10-06-2016

Tijjani Reynders heeft vrijdagavond de Zwolse Gouden Schoen in de wacht gesleept. De puntspeler van nummer vier CSV ’28 A1 maakte in de strijd om de derde plaats één treffer en daarmee zette hij zijn totaal tijdens het Zwols Kampioenschap Voetbal op elf. Nummer twee Sertac Yilmaz van Be Quick eindigde op acht goals, terwijl nummer drie Gabriel van Leeuwen (WVF) er zes maakte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Reynders zit samen met zijn teamgenoten naar de finale tussen Be Quick en SVI te kijken. Niet alleen omdat er belangstelling is voor de eindstrijd, maar ook omdat concurrent Sertac Yilmaz hem eventueel nog kan passeren. Het gat is drie en dus moet Yilmaz aardig zijn best doen. Uiteindelijk lukt het ook niet. Yilmaz wordt even voor tijd gewisseld en daarmee is de strijd definitief beslist. Reynders ontvangt op dat moment de nodige high fives en wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten. “Dit is hartstikke mooi, al blijft het wel heel jammer dat we met CSV de finale niet hebben gehaald. We hadden er graag gestaan, maar in de halve finale tegen SVI zat het er helaas niet in”, zegt Reynders na het ontvangen van de Zwolse Gouden Schoen.

In totaal maakte de spits, die volgend jaar uitkomt voor de A1 van PEC Zwolle, elf doelpunten. Tegen Wijthmen trof hij zes keer doel, tegen ZAC vier keer en in de laatste wedstrijd tegen WVF maakte hij er nog eentje. Reynders vindt zijn eerste doelpunt tegen Wijthmen de mooiste van de elf. “Ik kreeg de bal aan de zijkant en draaide weg bij mijn tegenstander. Ik versnelde daarna de zestien in en schoot hard en hoog in de korte hoek. Ja, dat was denk ik wel de mooiste”, glimlacht de aanvaller, terwijl hij de complimenten in ontvangst blijft nemen. De laatste van de elf kwam vrijdag uiteraard op aangeven van broertje Eliano. “Dat kan niet anders he, haha. Misschien hebben we hem tegen SVI ook wel gemist. Hij kan zeker het verschil maken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Reynders is het winnen van de Zwolse Gouden Schoen de afsluiting van zijn periode bij CSV ’28. Hij gaat na de vakantie verder bij PEC Zwolle A1. Als tweedejaars A-junior moet het dan gebeuren. Reynders hoopt dezelfde weg te bewandelen als Kingsley Ehizibue, met wie hij goed contact heeft. “Ik speel veel FIFA met hem, we zijn goed bevriend. Kingsley heeft het ook via CSV gedaan, dus ik hoop dezelfde weg te bewandelen. Maar nu eerst even anderhalve maand vakantie”, sluit de topscorer van het toernooi af.

Voetbal, CSV ‘28, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws