ReVAS actief bij Europa Cup badminton

| 21-06-2010

Tijdens het Europa Cup-toernooi badminton voor clubteams, van 23 tot en met 27 juni in de ZBC-hal in Zwolle, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan sporten voor mensen met een beperking. ReVAS de Peperbus zal diverse sporten demonstreren en aanbieden voor mensen met een beperking.

ReVAS staat voor regionale vereniging voor aangepast sporten. De vereniging stelt zich ten doel om mensen met een lichamelijke beperking aan het sporten en bewegen te krijgen. Binnen de vereniging wordt een groot aantal sporten aangeboden, zoals: goalball, boccia, badminton, zwemmen, rolstoeldansen, tafeltennis, rolstoelhockey en multi sport extra. Bij de opening van het Europa Cup-toernooi speelt in ieder geval het rolstoeldansen een rol. De opening heeft plaats op woensdag 23 juni om 18.30 uur.

Op zaterdag 26 juni is er tussen de wedstrijden door ruimte en tijd vrijgemaakt voor een aantal demonstraties en clinics. Deze worden gehouden tussen 15.00 en ongeveer 17.00 uur. Sporten die dan in ieder geval aan bod komen zijn rolstoeldansen, boccia, goalball en badminton. Boccia is een nog vrij onbekende sport, maar uitstekend geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De sport is een mikspel en lijkt op jeu de boules. Goalball is een sport voor mensen met een visuele beperking. Het balspel wordt gespeeld met een bal waar een belletje in zit (rinkelbal). Badminton kan gespeeld worden door mensen in een rolstoel, maar ook door mensen met een eenzijdige verlamming.

Het is de bedoeling dat het publiek actief meedoet met de clinics. Mensen met een beperking kunnen proberen welke sport eventueel leuk cq geschikt voor hen is. Mensen zonder beperking kunnen ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Er zijn ervaren trainers/begeleiders aanwezig.

ZBC Sporthal, Badminton, ReVAS de Peperbus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws