Reuzensprongen PEC B-junioren in Gent

| 08-02-2010

Terwijl meerdere atleten van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 zondag om de medailles streden op het NK indoor in Omnisport Apeldoorn, waren de beste B-junioren van PEC actief bij de interland België-Westfalen-Nederland in Gent. Daar deden Kjell Wolters en Maureen Rots de voormalige uitvalsbasis van het NK schudden op de grondvesten.

Kjell doorbrak meteen in zijn eerste poging de barrière van zeven meter: 7,15 meter. Met deze winnende sprong reikte hij maar liefst 25 centimeter verder dan het Zwolse clubrecord van Ludrick Berrenstein! Saillant detail: Bij de NK indoor voor senioren had hij er de bronzen medaille mee gegrepen. Door de interland-verplichting was Kjell helaas gedwongen zich daarvoor af te melden.

De atleet van PEC was erg in zijn nopjes met zijn openingssprong: “7,15 meter is een mooie afstand!” Dat het daarna wat minder liep, had een logische oorzaak. “Ik heb last van voorhoofdsholteontsteking en dat werd steeds erger. Daarom heb ik in overleg met de ploegleiding de vier keer 200 meter ook laten schieten.” De individuele 200 meter was op voorhand al overgedragen aan een snellere sprinter.

Maureen vloog over een hoogte van 1,74 meter (derde). Daarmee reikte ze vier centimeter hoger dan haar eigen clubrecord van vorige week. Ook bij de A’s is ze recordhoudster. Voor het record bij de senioren wordt nog één centimeter meer gevraagd (1,75 meter, Ria Hulsink). Een dag eerder worstelde Maureen op het NK nog met haar aanloop (1,65 meter), maar dat probleem was klaarblijkelijk snel verholpen.

Atletiek, PEC 1910, Maureen Rots, Kjell Wolters

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws