René Poppe zegeviert in Triathlon Zwolle

| 14-09-2013

René Poppe heeft zaterdag de kwart triatlon van de derde Triathlon Zwolle op zijn naam geschreven. Voor 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen had de Zwolse triatleet - ondanks de barre omstandigheden - slechts 1 uur, 55 minuten en 53 seconden nodig. Zwollenaar Peter van Grootheest en André Plette uit Oosterwolde maakten het podium compleet. Bij de vrouwen zegevierde de Zwolse Anita Valen in 2:09:38.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Een beetje volgens verwachting kwam ik na het zwemmen bij de eersten het water uit.”, vertelt winnaar René Poppe kort na de finish. “Dus toen zat ik mooi voorin de race en had ik zelf de regie, want ik kon de koploper zien fietsen. Daarnaast weet ik dat ik over het algemeen sterk en goed fiets. En lopen is gewoon een zekerheidje”, aldus Poppe, die tijdens het fietsen in de buurt van Peter van Grootheest bleef. “Wij waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar ik wist dat ik met het lopen nog wel een slag kan slaan. Dat is echt mijn ding.” Van Grootheest moest uiteindelijk ruim twee en een halve minuut toegeven op Poppe. Kort achter Van Grootheest finishte André Plette als derde.

Beste triatleet op de achtste triatlon was Casper van Dam uit Harderwijk. Met een tijd van 1 uur, 5 minuten en 3 seconden troefde hij Tom Fokkens (Zeewolde) en Sidney Lubbinge (Ruinen) af. Wilbert Broekhuizen finishte als achtste en werd daarmee beste Zwollenaar. Elianne Huitema uit Zwartsluis was de sterkste van het damesveld. En Patricia Seinen en Rolien Duiven uit Zwolle eindigden respectievelijk als vijfde en zevende. Vanwege de grote belangstelling voor het Zwolse evenement werden de driehonderd deelnemers opgedeeld in verschillende groepen. De kwart triatlon maakte voor het eerst onderdeel uit van de Triathlon Zwolle. Daarnaast waren er ook voor de eerste keer para-triatleten actief. Zij namen deel in teams van drie.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Anita Valen, Triatlon, Triade, René Poppe, Peter van Grootheest, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws