Remco van Althuis wint City Swim Zwolle

| 25-08-2018

Remco van Althuis is zaterdag winnaar geworden van de Bas Autowas City Swim Zwolle. De zwemmer voldeed de 2,7 kilometer in een tijd van 33 minuten en 7 seconden en dat resultaat was goed voor een nieuw parcoursrecord. “Dat is wel leuk, want ik ken Bob de Vries. Hij had het vorige parcoursrecord in handen”, glimlacht de winnaar.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Vooraf is er nog even wat twijfel over de weersomstandigheden, maar ook de vijfde editie van de City Swim Zwolle verloopt succesvol. Waar het evenement vooral wordt georganiseerd voor de recreatieve zwemmers, is er toch ook een wedstrijd. Bij de mannen is al snel duidelijk dat Van Althuis de sterkste is, want de concurrentie kan zijn tempo niet volgen. Nummer twee Adrian Lammers komt dik twee minuten na hem bij de finish, terwijl Michiel Worst in 36:19 derde wordt. “In het begin was de nummer één al zover weg, die kon ik niet meer bijhalen. Je hoopt dan nog tweede te worden, maar zelfs dat lukte niet. Ik ben net drie weken op vakantie geweest, misschien moet ik dat volgend jaar maar niet meer doen”, zegt Worst.

Bij de dames ging de overwinning naar Grith Sigsgaard, die na 38 minuten en 17 seconden over de streep kwam. Daarmee snelde ze overal naar een vierde tijd. Denice Koolman werd tweede en Karen Stolk moest genoegen nemen met een derde tijd. Bij de recreanten kwam er een Zwollenaar als eerste over de meet. Peter Luchtenberg, waterpoloër bij Swol 1894, ging na 44 minuten en 29 seconden met die eer aan de haal. “Het was mijn eerste keer, dus ik dacht; laag beginnen. Volgend jaar maar een klasse hoger, misschien met de echte zwemmers mee.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Mooi bedrag voor Tegenkracht
De organisatie keek terug op een geslaagd evenement, ook omdat er liefst 13.000 euro werd opgehaald voor Stichting Tegenkracht. “Het leek vanochtend een beetje in het water te vallen, maar het weer is goed. Het zonnetje schijnt en dan is het Stadsstrand Zwolle een perfecte locatie. Fijn”, concludeert Iwan Brink.

© Jan Burgman Fotografie
Zwemmen, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws