Reinier Paping in ‘Andere Tijden Sport’

| 02-01-2018

Zwollenaar Reinier Paping is zondagavond te zien in de eerste aflevering van een nieuwe, vijfdelige reeks van het televisieprogramma Andere Tijden Sport (NOS/NTR). De eerste aflevering is getiteld ‘Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada’. Het programma op NPO 1 wordt gepresenteerd door Tom Egbers en begint zondag om 22.15 uur.

© Rob Hodselmans

Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij een unieke plek in. Zij wonnen immers de meest aansprekende sportwedstrijd die je in ons land kunt winnen: de Elfstedentocht. Van Benthem won hem zelfs twee keer: in 1985 en 1986. Om de jaarlijkse stoet van fans te ontvluchten emigreerde Evert van Benthem met zijn gezin in 1999 naar Canada. Daar werd de schaatsheld weer de boer die hij wil zijn. Reinier Paping, de glorieuze winnaar van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, is inmiddels 86 jaar. Andere Tijden Sport hoorde van hem dat hij graag nog eens Evert van Benthem in Canada wilde opzoeken. Ook Henk Angenent, in 1997 winnaar van de voorlopig laatste Tocht der Tochten, voelde daar wel wat voor.

Zo gezegd, zo gedaan. Andere Tijden Sport ging met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada. Het werd een memorabele ontmoeting van drie Elfstedenhelden in een winters landschap.

Schaatsen, Reinier Paping

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws