Reinder Nummerdor: ‘Trots op EK-brons’

| 03-08-2015

Reinder Nummerdor heeft zondag samen met Christiaan Varenhorst een bronzen medaille gewonnen op het EK beachvolleybal. De vice-wereldkampioenen versloegen op het prachtige centre court van Klagenfurt Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen met 2-0 (21-18, 21-16), nadat zij eerder op de dag in de halve finale hun meerdere moesten erkennen in de Italianen Ranghieri en Carambula: 0-2 (17-21, 19-21).

“Vierde is helemaal kloten, dus dit geeft een lekker gevoel”, stelt Reinder Nummerdor, die na de wedstrijd tegen Brouwer en Meeuwsen zijn zesde EK-medaille kreeg omgehangen. Samen met Richard Schuil won hij al drie keer goud (2008, 2009, 2010), één keer zilver (2007) en één keer brons (2011). Varenhorst daarentegen verdiende in Klagenfurt zijn eerste EK-medaille. “Dit is een geweldige afsluiting van het toernooi. We staan er toch weer. Het is een lang seizoen en constant zitten we er bij. Het is jammer dat we niet winnen, dus we blijven op zoek naar een gouden plak. Nu mogen we echter trots zijn op brons”, aldus Nummerdor.

Nummerdor en Varenhorst begonnen zeer scherp aan de strijd om het brons en namen dankzij twee killblocks van laatstgenoemde direct een 5-2 voorsprong. Meeuwsen liet zien ook te kunnen blokkeren en bracht het verschil terug tot een punt (5-4). Halverwege de set namen Nummerdor en Varenhorst, die als eerste waren gerankt op het EK, opnieuw afstand. Nummerdor speelde weergaloos en ook Varenhorst haalde een hoog niveau. Na een foutservice van Meeuwsen wonnen de vice-wereldkampioenen de eerste set met 21-18. In de tweede set waren de verschillen groter. Nummerdor en Varenhorst bleven geconcentreerd spelen en bouwden een comfortabele voorsprong op (17-12). Een killblock van Varenhorst op Brouwer betekende de definitieve beslissing (19-14). Uiteindelijk ging de tweede set met 21-16 naar Nummerdor en Varenhorst.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws