Reinder Nummerdor sportman van het jaar

| 23-01-2016

Reinder Nummerdor is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot sportman van het jaar 2015. In een bomvol Landstede Sportcentrum gaf Nummerdor karateka Dylan van Moerkerk en schaatser/skeeleraar Michel Mulder het nakijken. De 39-jarige beachvolleyballer had zijn prijs te danken aan onder meer een zilveren medaille op het WK en brons op het EK.

© Annet van Raalten

De succesvolle Nummerdor, die ook in de World Tour prima presteerde, ontving uit handen van Annemarie Beumers (Topsport Overijssel) de Laurus-sportprijs. “Dit voelt zeker goed. Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben, want het is toch voornamelijk een teamsport. Ik moet dan ook zeker mijn partner bedanken, want zonder hem had ik hier niet gestaan. Ik vind het ook leuk voor het beachvolleybal. Ik hoop dat dit een impuls voor de sport is, ook hier in Zwolle.”

Voor Reinder Nummerdor was 2015 een onvergetelijk sportjaar. In eigen land speelde de beachvolleyballer samen met kompaan Christiaan Varenhorst het wereldkampioenschap en wist hij alle harten te stelen. De groepswedstrijden werden moeiteloos doorstaan en uiteindelijk kwam Nummerdor tot een zilveren WK-plak. Daar bleef het echter niet bij. Eind juli en begin augustus volgde het Europees kampioenschap en ook op dat toernooi presteerden Nummerdor en Varenhorst goed. Na een Nederlands onderonsje in de kleine finale werd er een bronzen medaille aan het prijzentotaal toegevoegd. Ook werd het duo in januari 2015 nog Nederlands kampioen indoor.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Beachvolleybal, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws