Reinder Nummerdor onderuit in WK-finale

| 05-07-2015

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn er zondag niet in geslaagd om ten koste van Brazilië het WK beachvolleybal op hun naam te zetten. Het duo was in de eerste set van de finale oppermachtig, maar moest toch een derde set toestaan. In een werkelijk bloedstollende afsluiting waren Alison en Bruno uiteindelijk het sterkst. “Die zilveren medaille interesseert me op dit moment helemaal niets”, stelt Nummerdor tegenover de NOS.

In een uitzinnig Den Haag was de eerste set in sneltreinvaart een prooi voor de Nederlanders. Vooral Varenhorst was met liefst zes killblocks enorm belangrijk, waarbij een serie van drie op 7-4 iedereen in extase bracht. In het vervolg van de set waren de Brazilianen lamgeslagen en bleef de verdediging van Varenhorst imposant. Alison en Bruno hadden geen antwoord op het Nederlandse netgeweld en moesten de eerste set dan ook laten lopen. Via 15-9 werd het 19-11 en op 20-12 kregen Nummerdor en Varenhorst al het eerste setpoint. Er werd niets aan het toeval overgelaten, want het eerste punt was direct raak: 21-12.

De tweede set was vervolgens compleet anders. Het begin was nog wel voor Nederland, maar daarna keerde Brazilië de boel. Een 4-1 voorsprong werd 4-4 en 6-6 werd vervolgens 10-14. Op 11-17 kreeg Nederland helemaal geen vat meer op het spel, waardoor Alison en Bruno een derde set afdwongen: 14-21. In die derde set was het puntje van de stoel er niet meer bij. Het hele stadion stond van de spanning en zag dat Nederland liefst vijf matchpoints kreeg. Op 19-20 werd ook nummertje vijf gemist en vervolgens sloegen de Brazilianen toe. 20-22, finale ten einde, een droom uiteen gespat. De zilveren medaille is een schrale troost.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws