Reinder Nummerdor naar halve finale WK

| 03-07-2015

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van het WK beachvolleybal. Op de Hofvijver in Den Haag won het tweetal met 2-0 van de Amerikanen Hyden en Bourne, waarmee zij het stadion lieten ontploffen van vreugde. “Reinder was vandaag de grote man. Hij toonde zijn kracht”, vertelt Varenhorst na afloop van de partij.

Het was voor Nederland een moeizaam begin van de knock-out fase. De duo’s Meppeling/Van Iersel en Brouwer/Meeuwsen werden direct al uitgeschakeld en dat gold ook voor Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist. Nummerdor en Varenhorst hielden de Nederlandse eer echter hoog. Eerder op de donderdag wonnen de twee in de achtste finale met 2-1 van Rusland en ook ’s avonds kwam het duo goed voor de dag. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op. De Amerikanen namen een 4-6 voorsprong, maar mede dankzij een killblock van Varenhorst kwam Nederland op 9-9 weer langszij. Op 20-19 kregen Nummerdor en Varenhorst vervolgens het eerste setpoint. Die kans werd nog niet verzilverd, maar de tweede mogelijkheid was wel raak: 23-21.

Ook in de tweede set startte het Amerikaanse koppel een stuk feller. De twee namen een 9-13 voorsprong, al deed dat de Nederlanders niet wanhopen. Nummerdor pakte achterin het veld bijna alles en mede daardoor kwam men terug tot 13-13. Toch wisten Hyden en Bourne zich te herpakken, waardoor zij opnieuw uitliepen tot een marge van twee. Onder aanvoering van Nummerdor kwam Nederland toch weer terug en uiteindelijk sloeg de man of the match het beslissende punt zelf binnen: 23-21. In de halve finale wacht zaterdag het Braziliaanse duo Evandro en Pedro. Aanvang: 12.00 uur.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws