Reinder Nummerdor naar achtste finale EK

| 03-06-2016

Zwollenaar Reinder Nummerdor en zijn kompaan Chrstiaan Varenhorst hebben zich vrijdag geplaatst voor de achtste finale van het EK beachvolleybal in Biel. Het duo won in de zestiende finale met 2-1 (21-18, 18-21 en 15-9) van een Oostenrijks koppel, waardoor een plaats in de volgende ronde is veiliggesteld. De volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag.

Dat Nummerdor en Varenhorst in vorm zijn bleek eerder al wel in het Russische Moskou. Daar won het duo vorige week het bekende grandslamtoernooi en zo begonnen de heren met een prima gevoel aan het Europees kampioenschap. Het eerste groepsduel met het Russische duo Liamin/Barsouk ging echter verloren, waardoor de overige twee poulewedstrijden gewonnen moesten worden. Dit lukte. Donderdag waren de Nederlanders met 2-0 te sterk voor Alexander Huber en Robin Seidl uit Duitsland en ook vrijdagochtend werd er een zege geboekt. Tegen het Duitse duo Erdmann/Matysik moesten Nummerdor en Varenhorst wel alle zeilen bijzetten, maar uiteindelijk werd er met 2-0 (23-21 en 22-20) gewonnen.

In de zestiende finale namen de Nederlanders het op tegen de Oostenrijkers Thomas Kunert en Christoph Dressler. Vanzelf ging het opnieuw niet, maar toch drongen Nummerdor en Varenhorst wel door tot de achtste finales. De eerste set ging met 21-18 naar de Nederlanders, waarna de tweede met 18-21 werd verloren. De beslissende derde set werd met 15-9 gewonnen, waardoor zaterdag de achtste finale op het programma staat. Daarin treft het duo een Zwitserse opponent.

Volleybal, Beachvolleybal, Reinder Nummerdor

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws