Reijnen over penalty: ‘Meerdere liepen in’

| 16-08-2019

Hoe je het ook bekijkt, het penaltymoment tijdens Vitesse tegen PEC Zwolle (3-0) was vrijdagavond het breekpunt in de wedstrijd. Er was na afloop veel stof tot napraten, omdat niet helemaal duidelijk werd waarom de strafschop opnieuw werd genomen. “Ik voetbal al lang en dat inlopen is altijd zo geweest”, blaast PEC-aanvoerder Etiënne Reijnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Reijnen is de hoofdpersoon rond de penalty, omdat hij diegene is die hands maakt. Bryan Linssen kopt de bal door en uiteindelijk wordt de hand van de aanvoerder geraakt. “Ik had mijn hand boven mijn schouder en volgens de scheidsrechter is het in dat geval hoe dan ook hands”, stelt de aanvoerder, die ziet dat Xavier Mous de penalty van Tim Matavz stopt. In de rebound werkt Linssen de bal toch binnen, maar dan komt ineens de VAR om de hoek kijken. De aanvaller van Vitesse zou te vroeg zijn ingelopen en krijgt daarvoor geel. Maar plots blijkt dat de penalty ook nog eens opnieuw mag worden genomen.

Volop onduidelijkheid, maar in het veld volgt al snel de uitleg van scheidsrechter Rob Dieperink. “Hij zei dat spelers van beide teams te vroeg waren ingelopen en dat daarom de penalty nogmaals mocht worden genomen. Tja... Als we die regel echt tot en met de millimeter gaan checken, dan gaan er nog heel veel penalty's opnieuw worden genomen. Je kunt op dat moment verhaal halen, maar de scheidsrechter weerlegt het altijd met regels. Dat heeft geen zin”, weet Reijnen, die denkt dat de penalty wel een kantelpunt in de wedstrijd was. “Daardoor werden de ruimtes groter en zij hebben spelers die dat kunnen benutten. We hadden ze pijn kunnen doen.”

Voetbal, Etiënne Reijnen, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws