Reijnen moet de strijd aan: ‘Alleen maar leuk’

| 17-01-2019

Dion Reijnen zag vanaf de zijkant dat WVF een prima eerste seizoenshelft afwerkte. Inmiddels kan hij ook zelf zijn steentje weer bijdragen, want de centrale verdediger is terug van een slepende knieblessure. “Ik moet de concurrentiestrijd aan, maar dat vind ik alleen maar leuk”, lacht Reijnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 27-jarige Reijnen is al jarenlang onderdeel van de selectie van WVF. Vaak was hij een vaste waarde in het hart van de defensie, maar de laatste twee seizoenen kwakkelde de Zwollenaar met zijn fysiek. Eerst had hij last van een buikspierblessure en enkele maanden later speelde zijn knie op. “Dat heeft veel te lang geduurd, omdat ze niet wisten wat er was. Fysio’s, ziekenhuizen, ik werd overal heen gestuurd. Uiteindelijk bleek dat ik een scheurtje in mijn meniscus had en in mei ben ik geopereerd. Dan volgt er een periode van revalideren”, vertelt Reijnen.

De hele eerste seizoenshelft moest hij aan zich voorbij laten gaan. Een periode waarin zijn teamgenoten het steeds beter gingen doen. WVF beleefde een opmars, die op dit moment resulteert in een knappe derde plaats op de ranglijst. “Dat is natuurlijk hartstikke goed”, weet de verdediger. “We hebben aanvulling gekregen van talentvolle junioren en hebben er ook wat van buitenaf bij gekregen. Bijna alle posities zijn dubbel bezet. Je ziet ook dat de jonge jongens weer wat verder zijn. Als je dan langs de kant staat en ziet dat het goed gaat, besef je hoe mooi het spelletje is. Je mist het dan echt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Volop concurrentie
Wat dat betreft had Reijnen niet op een slechter moment geblesseerd kunnen raken. Hij is fit, kan weer spelen, maar je zou als trainer wel gek zijn om grote veranderingen door te voeren. “Dat heb ik ook al gekscherend tegen hem gezegd, haha. Ik moet iedere dinsdag en donderdag volle bak gaan om de concurrentiestrijd te kunnen winnen. Dat vind ik niet erg, ik vind het eigenlijk wel een leuk spelletje. Ik moet hard gaan werken”, weet Reijnen, die inmiddels weer alles kan doen. “Ja, ik heb geen klachten meer. Ik heb voor de winterstop met het tweede meegedaan en afgelopen weekend tegen OWIOS (2-1 verlies). Dat ging goed.”

WVF is al elf competitiewedstrijden zonder nederlaag en lijkt dus tot de topploegen van 2H te behoren. Toch blijft Reijnen op zijn hoede. “We moeten stabiel blijven. Vorig jaar speelden we ook een goede eerste seizoenshelft, hadden we een grote mond, maar ging het na de winter minder. We moesten zelfs nog oppassen voor degradatie. Ik houd mijn grote bek dus maar even, haha.”

Voetbal, WVF, Dion Reijnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws