Regiorecord en honderd medailles voor ZV 44

| 27-05-2019

ZV 44 heeft de afgelopen twee weekenden liefst honderd medailles behaald op de Overijsselse kampioenschappen lange baan. De oogst van de Zwolse zwemmers bestond uit liefst 40 gouden, 36 zilveren en 24 bronzen medailles. Het estafetteteam voor 15-jarigen pakte zelfs een regiorecord.

Dat regiorecord was ook direct het hoogtepunt van het kampioenschap. Het gemengde junioren estafetteteam, bestaande uit Carlein Polinder, Jolijn Liezen, Vince van der Pal en Robin van den Berg, kwam tot een eindtijd van 4.04,90 en daarmee pakte de ploeg het goud en werd het oude regiorecord met bijna vier seconden verbeterd. Goud was er ook voor het meiden junioren estafetteteam, want op zowel de vier keer 100 meter vrije slag als de vier keer 100 meter wisselslag was die formatie de beste. Het Zwolse dames estafetteteam pakte zilver op de vier keer 100 meter vrije slag, terwijl de jongens junioren de vier keer 100 meter vrije slag en de vier keer 100 meter wisselslag afsloten met respectievelijk zilver en brons.

Ook op de individuele afstanden was ZV 44 zeer succesvol. Bij de dames zwommen Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman, Puk Lubbers, Carlein Polinder, Veerle Riezebos, Daniëlle Meinema, Roos Arnold en Nora Weerman zich naar verschillende Overijsselse titels. Zo werd Berghuis liefst vijf keer kampioen, terwijl ze ook nog twee keer zilver en één keer brons pakte. De heren van de zwemvereniging keken eveneens terug op een geslaagd kampioenschap. Vince van der Pal, Robin van den Berg en Sven Klink bemachtigden op verschillende afstanden de Overijsselse titel.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws