Regionaal onderzoek aangepast sporten

| 05-11-2018

Iedereen Actief start in de regio IJsselland (gemeenten Kampen, Raalte, Staphorst en Zwolle) een onderzoek naar de sport- en beweegwensen en knelpunten van mensen met een beperking. “Iedereen moet overal aan mee kunnen doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mensen met een beperking zitten er soms nogal wat haken en ogen aan”, stelt Loes Boetes, coördinator aangepast sporten IJsselland.

© Jos van Benthem

“De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening, stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD.” Nadat de deelnemers aan het onderzoek de vragenlijst hebben ingevuld, verzamelt Iedereen Actief alle knelpunten, wensen en behoeften van deze doelgroep. “De doelgroep is leidend in het werk wat wij doen. Bij het toetsen van de wensen en behoeften gaan wij ook écht aan de slag om de deze te vervullen”, aldus Boetes.

Iedereen Actief roept mensen met een beperking en/of chronische aandoening op om deel te nemen aan het onderzoek. Ook personen die al actief zijn in sport en/of bewegen mogen meedoen aan dit onderzoek. De vragenlijst is te vinden op de website van SportService Zwolle. Contact opnemen met Loes Boetes is mogelijk via aangepastsportenno@spmsportservicezwolle.nl of 038-4236686.

SportService Zwolle, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws