Regiofinale Mission Olympic in Zwolle

| 04-04-2013

Bijna vijfhonderd scholieren uit Zwolle en omstreken nemen het op donderdag 11 april tegen elkaar tijdens het regionale kampioenschap van Mission Olympic. Op de velden van Be Quick ’28 en Berkum staat naast het regionale kampioenschap ook een ticket voor de landelijke finale op het spel. “De winnaars van alle regionale kampioenschappen plaatsen zich voor de nationale finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam”, zegt Jitze Jelle Jonker van de organisatie.

Mission Olympic is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding, het NOC*NSF en Coca Cola en is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. In het hele land nemen er ongeveer driehonderd scholen deel aan het toernooi, die allen strijden om een plaats in de landelijke finale van twintig verschillende sportdisciplines. Op de Zwolse velden wordt gespeeld in de sportdiscipline voetbal. “Ongeveer tien verschillende scholen gaan de strijd met elkaar aan voor een finaleplek in ‘The School Final’, die op 31 mei van dit jaar wordt gespeeld in Amsterdam. Scholieren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar doen hier aan mee”, zegt Jonker.

Om naar het Olympisch Stadion te mogen moeten de teams zich eerst kwalificeren via de regionale finale. “In Zwolle wordt de finale van zowel de meisjes als de jongens gespeeld. Om 9.10 uur opent wethouder Gerrit Piek samen met PEC Zwolle-speaker Peter Vader de dag, waarna om 9.30 uur de eerste wedstrijden starten. Omstreeks 14.30 uur zijn de laatste wedstrijden afgelopen, waarna Peter Vader op de velden van Be Quick de prijsuitreiking voor zijn rekening neemt”, zegt Jonker namens de organisatie. DJ Danny van der Vegt zorgt vanaf 13.30 uur voor de muzikale omlijsting van het evenement.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Sportpark De Vegtlust, Wethouder Gerrit Piek, Peter Vader, Mission Olympic

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws