Regio Zwolle wint in vijf sets van VC Sneek

| 27-01-2018

Exact een week na de 3-1 thuiszege op koploper Sliedrecht Sport is Regio Zwolle Volleybal er in geslaagd om ook nummer twee VC Sneek te verslaan. In het Landstede Sportcentrum kwam de ploeg van coach Wilfried Groothuis op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen. In de spannende vijfde set trok Regio Zwolle aan het langste eind: 3-2 (25-23, 25-21, 13-25, 24-26 en 16-14).

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal speelde zaterdagavond in de eerste twee sets tegen het Friese Sneek niet haar beste spel. “Nee, dat klopt. Ik ben ook niet helemaal tevreden”, reageert Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis. “Beide sets was het kantje boord. Op sommige momenten speelden wij slordig en dan moet je hopen dat het kwartje de goede kant op valt”, stelt Groothuis, die na twee ‘mindere’ sets rekende op een beter Regio Zwolle Volleybal in de derde set. Het tegendeel was echter waar. Sneek nam een 0-9 voorsprong en won de set uiteindelijk met 13-25. “Sneek heeft die set prima uitgespeeld en voor ons was het een wake-up call. Door hard te werken hebben we onszelf vervolgens weer terug geknokt, maar het lukte net niet om de vierde set te pakken.”

De allesbeslissende vijfde set ging alle kanten op. “Anneke Ykema viel bij ons uit met een pijnlijke vinger en zij werd vervangen door Nynke Hofstede uit het tweede team. En met Nynke aan service werd een 1-5 achtstand omgezet in een 8-5 voorsprong”, vertelt Wilfried Groothuis, die daarna nog niet rustig kon gaan zitten. VC Sneek bleef in het spoor, maar uiteindelijk zegevierde de thuisploeg toch met 16-14. “Wij waren zelf vandaag minder goed, maar met de nodige strijdlust is het ons gelukt om te winnen. Dat is heel netjes.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws