Regio Zwolle wint in vijf sets van Peelpush

| 18-12-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft haar laatste competitieduel van 2016 winnend afgesloten. De ploeg van coach Redbad Strikwerda kwam op bezoek bij het lager geklasseerde Peelpush op een 0-2 voorsprong en kreeg ook een matchpoint in de derde set, maar had uiteindelijk toch vijf sets nodig voor de winst: 2-3 (15-25, 17-25, 27-25, 25-23, 6-15). “De mogelijkheden hebben zich voorgedaan om drie punten te pakken, maar het is niet gelukt die kansen te benutten”, reageert Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Tegen de nummer negen van de eredivisie ging de Zwolse formatie zondag voortvarend van start. “In de eerste twee sets speelden wij heel goed”, zegt Regio Zwolle-coach Redbad Strikwerda. “Ons side-out spel was degelijk en datzelfde geldt voor ons rallyspel. Daar was weinig op aan te merken.” Regio Zwolle Volleybal pakte dan ook met overtuigende cijfers de eerste twee sets (15-25 en 17-25) en leek hard op weg naar een 0-3 overwinning, maar in de derde set wisten de Zwolse dames het niveau van de eerste twee sets niet vast te houden. “Iets verval ligt na twee sterke sets wel voor de hand, maar in de derde set hadden wij grote moeite om de side-outs te maken. Daarnaast was onze servicedruk minder, waardoor wij minder dwingend speelden”, aldus Redbad Strikwerda.

Regio Zwolle gaf Peelpush de kans om terug in de wedstrijd te komen en de thuisploeg profiteerde dankbaar. “In de derde set kwamen wij 24-21 achter en knokten ons daarin terug tot 24-24. Wij kwamen zelfs nog op wedstrijdpunt, maar die wisten wij niet te verzilveren.” Met 27-25 ging de derde set uiteindelijk naar Peelpush en de Limburgse formatie wist tevens de gelijkopgaande vierde set naar zich toe te trekken: 25-23. Voor het team van Strikwerda het moment om de schouders er nog eens flink onder te zetten. Daar slaagden de Zwolse dames prima in: 6-15. “In de vijfde set hadden wij ons spel gelukkig weer goed voor elkaar, alleen was het te laat om de volle buit mee naar Zwolle te nemen”, stelt de volleybalcoach, die weet dat het - met nog vijf reguliere competitieduels te gaan - een moeilijke opgave wordt om bij de eerste zes te eindigen.

“Onze achterstand op nummer zes Coolen-Alterno bedraagt nu zes punten. Dat betekent dat wij vijf keer op rij moeten winnen en dan nog zijn wij afhankelijk van anderen. Kortom: wij hebben het zelf niet meer in de hand. En dat is voor half december een vervelend gegeven”, analyseert Redbad Strikwerda, die zijn vraagtekens zet bij de huidige competitie-opzet en het uiterst merkwaardig vindt dat ploegen als Peelpush en Oskam Taurus nu al weten dat zij zich op kunnen gaan maken voor de degradatiepoule. "In twee maanden tijd hebben wij bijna driekwart van de competitie afgewerkt. Je krijgt eigenlijk de tijd niet om spelers en een team beter te maken.” Regio Zwolle Volleybal hervat de competitie op zaterdag 14 januari 2017 met een thuisduel tegen koploper Sliedrecht Sport.

Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws