Regio Zwolle wint in vijf sets van Alterno

| 12-01-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft de competitie zaterdagavond hervat met een overwinning. Op bezoek bij Dros-Alterno, de nummer negen van de eredivisie, kwam de ploeg van coach Wilfried Groothuis met 2-1 achter, maar zegevierde uiteindelijk toch met 2-3 (18-25, 25-23, 25-22, 16-25 en 13-15).

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaren hadden in Apeldoorn wat recht te zetten, want ruim een maand geleden werd er in het bekertoernooi nog verloren van Alterno. In eigen huis kwam Regio Zwolle Volleybal destijds met 0-2 achter en werd door een 2-3 nederlaag uit het bekertoernooi geknikkerd. Dit keer trok de Zwolse formatie wél aan het langste eind. Mede dankzij 23 punten van passer-loper Siska Hoekstra. “Het ging wel oké”, zegt Hoekstra bescheiden. “Ik denk dat wij heel goed aan de wedstrijd begonnen. We hadden onze eigen organisatie prima voor elkaar en daardoor liep het eigenlijk als een trein.”

Regio Zwolle Volleybal pakte de openingsset overtuigend met 18-25, maar daarna kwam er zand in de Zwolse motor. “Onze servicedruk was in de tweede set iets minder, waardoor Alterno de kans kreeg om aanvallend beter in de wedstrijd te komen”, analyseert Siska Hoekstra kort na de wedstrijd. De thuisploeg pakte de tweede set uiteindelijk met 25-23 en leek in de derde set door te drukken. “Door een serie aces van Maureen van der Woude kwamen wij nog aardig terug in de derde set, maar voor het winnen van de set kwam die serie helaas te laat. Het gaf ons wel vertrouwen en tijd om onze organisatie weer goed neer te zetten voor de vierde set”, aldus Hoekstra.

Met prima spel trok de formatie van coach Wilfried Groothuis de vierde set in rap tempo naar zich toe: 16-25. “De vierde set was van onze kant gewoon goed en in de vijfde set hebben wij het denk ik keurig afgemaakt. Daar ben ik heel blij mee”, stelt Hoekstra. Via 13-13 werd bij 13-14 het eerste matchpoint meteen verzilverd door Regio Zwolle Volleybal, dat zich nu kan gaan opmaken voor het thuisduel van volgende week zaterdag tegen nummer twee Eurosped.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Siska Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws