Regio Zwolle Volleybal wint van Taurus

| 02-03-2017

Regio Zwolle Volleybal is donderdagavond met een overwinning begonnen aan de degradatiepoule. De Zwolse formatie leek tegen Taurus af te stevenen op de volle buit, maar uiteindelijk bleef het bij twee punten: 3-2 (28-26, 25-23, 18-25, 12-25 en 15-10). “We wilden vandaag zoveel mogelijk punten pakken en uiteindelijk zijn dat er twee geworden”, stelt coach Redbad Strikwerda na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal. De eerste set liep wel gelijk op, maar toch had de ploeg iedere keer een kleine voorsprong. Via 17-15 werd het 22-21 en op 24-23 kregen de Zwollenaren het eerste setpoint. Die werd weggewerkt door Taurus, maar uiteindelijk ging de set toch naar Regio Zwolle Volleybal. Vooral de sterk serverende Ana Rekar had daar een flink aandeel in, het werd 28-26. De tweede set was in eerste instantie ook voor Regio Zwolle, dat tot 19-16 op een ruime voorsprong stond. Toch kwam Taurus terug tot 20-20, maar dat weerhield de thuisploeg er niet van om ook de tweede set naar zich toe te trekken. Wederom Rekar bracht haar ploeg op setpoint en op 24-23 werd er eentje benut.

Niets aan de hand dus en vol op koers voor de maximale score. Die kwam er echter niet, want er trad een vrij onverklaarbaar verval in. De derde set werd na 9-9 uit handen gegeven (18-25) en ook de vierde set ging met duidelijke cijfers naar Taurus. De bezoekers namen een 1-7 voorsprong en die marge was aan het einde van de set nog groter: 12-25. Een vijfde en beslissende set moest uitmaken wie er met twee punten uit de zaal zou stappen en die eer was weggelegd voor Regio Zwolle Volleybal. Het herstel volgde, waardoor Taurus niet meer in de buurt kwam van de Zwollenaren. Met 15-10 zette de ploeg van Strikwerda zichzelf in een prima uitgangspositie. “Ieder punt telt, dus dat is hartstikke mooi”, aldus de coach, die na de wedstrijd kenbaar maakte aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de Zwolse ploeg.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws