Regio Zwolle Volleybal wint in Amsterdam

| 16-12-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Pharmafilter US met 1-3 gewonnen. De Zwolse dames verloren de derde set, maar kwamen in de overige sets niet in de problemen: 20-25, 23-25, 25-20 en 22-25. “We hebben hard moeten werken en dat heeft drie punten opgeleverd”, analyseert coach Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaren speelden in Amsterdam niet hun beste spel, maar op basis van karakter werd toch de volle buit in de wacht gesleept. “We begonnen oké, vooral serverend was het redelijk op orde. In de tweede set ging het iets minder, kwam US in de flow en begonnen ze erin te geloven. Wij raakten de flow een beetje kwijt”, zegt Groothuis, die de eerste twee sets wel gewonnen zag worden. De eerste set ging met 20-25 naar Regio Zwolle Volleybal, de tweede set leverde een 23-25 zege op. In de derde set moest Zwolle echter het hoofd buigen. want met 25-20 kwam US terug in de wedstrijd.

“In de vierde set gingen we weer wat strakker serveren, waardoor hun aanvalsopties een stuk minder werden. Op die manier slepen we de wedstrijd er dan uit. We brachten Nynke Hofstede in en zij zette echt een hele mooie serviceserie neer. Een belangrijk moment in de set”, concludeert Groothuis, die zodoende zijn ploeg met 1-3 zag winnen. Job done, want bij de hekkensluiter mag je logischerwijs geen punten laten liggen. “De punten zijn het belangrijkst en dat is goed gegaan. Het was niet ons beste spel, maar we hebben er wel hard voor gewerkt. Het is goed om te zien dat we na een achterstand een set toch nog winnen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws