Regio Zwolle Volleybal uitgeschakeld in beker

| 01-12-2018

Regio Zwolle Volleybal is zaterdagavond uitgeschakeld in de strijd om de beker. De Zwolse ploeg kwam in de thuiswedstrijd tegen Dros-Alterno op een 0-2 achterstand en ging uiteindelijk in vijf sets onderuit: 2-3. “Het bekertoernooi is ten einde en dat is zeker een teleurstelling”, weet trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse eredivisionist kwam in het eigen Landstede Sportcentrum vooral in de eerste twee sets niet goed voor de dag. “Je zag dat terug waar we de laatste weken in vastgelopen zijn. We konden niet uit dat spel komen, waardoor we de eerste twee sets verloren”, zegt Groothuis, die de eerste set met 20-25 verloren zag gaan. De tweede set ging met 18-25 naar Alterno, waardoor Regio Zwolle Volleybal in de achtervolging moest. De derde set leverde verbetering op en met 25-21 werd de wedstrijd weer spannend. “We konden eruit komen, namen weer initiatief en toonden lef. Het leek dat we het weer op de rit hadden.”

In die lijn werd ook de vierde set gewonnen (25-20), maar in de vijfde set kon Regio Zwolle het toch niet voortzetten. De ploeg kwam een matige start niet meer te boven, waardoor de Zwollenaren uit de beker werden geknikkerd. “Het was onvoldoende netjes en daardoor konden we het niet meer herstellen. Heel erg zonde ja en een tegenvaller”, aldus Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws