Regio Zwolle Volleybal toont weer karakter

| 29-10-2017

Regio Zwolle Volleybal heeft zondag opnieuw een vijfsetter naar zich toe getrokken. De Zwolse dames gingen op bezoek bij Eurosped en trokken daar in de vijfde en beslissende set aan het langste eind: 2-3 (24-26, 25-18, 23-25, 25-21 en 14-16). “Natuurlijk heb ik liever drie punten, maar we tonen opnieuw karakter. Dat heb je nodig om uiteindelijk iets te bereiken”, zegt trainer Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Tegen Peelpush en Coolen-Alterno speelde Regio Zwolle Volleybal al vijf sets en ook ditmaal tegen Eurosped werd het een lange onderneming. De eerste set ging met 24-26 naar Regio Zwolle, maar dat was wel de voorbode voor een gelijkopgaande middag. “In de tweede set begonnen we te makkelijk en dat is iets wat we moeten verbeteren. Na setwinst scherper starten en zorgen dat we de service onder controle houden”, concludeert Groothuis, die mede daardoor de tweede set met 25-18 naar Eurosped zag gaan. De derde set was vervolgens in 23-25 weer een prooi voor de Zwollenaren, die daarmee al een punt binnenhaalden. “Ik vind Eurosped een goede ploeg, die in mijn optiek mee kan doen in de top drie of top vier. Het komt er alleen nog onvoldoende uit, maar dat gaat vast komen”, aldus Groothuis.

De vierde set werd met 25-21 verloren, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin ontstond een bloedstollende strijd, die in het voordeel van Regio Zwolle werd beslist: 14-16. Zo heeft Regio Zwolle Volleybal na vijf wedstrijden nog altijd geen wedstrijd verloren en doet het met twaalf punten mee in de bovenste regionen van de eredivisie. “De reguliere competitie is om de doelstelling te behalen en dat is het behalen van de play-offs. En ik moet eerlijk zijn... Twaalf punten uit vijf wedstrijden is mooi en vijf wedstrijden ongeslagen is zeker mooi. Onderaan de streep doen we het gewoon goed”, concludeert Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws