Regio Zwolle Volleybal strikt Strikwerda

| 14-04-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft in Redbad Strikwerda een nieuwe trainer voor het komende seizoen gevonden. De huidige coach van Landstede Volleybal wordt bij de damesploeg de opvolger van Henriëtte ter Steege, die na twee jaar afscheid neemt van de Zwolse eredivisionist. “Het is voor mij een uitdaging in de eredivisie met daarbij de combinatie binnen Zwolle met betrekking tot talentontwikkeling”, legt Strikwerda zijn keuze uit.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De komst van Strikwerda houdt in dat Regio Zwolle Volleybal afscheid gaat nemen van Ter Steege. De club is haar dankbaar voor de gedane arbeid. “Henriëtte heeft een geweldige prestatie geleverd door dit seizoen de doelstelling te behalen. Met een bescheiden programma is het haar toch gelukt om een plek in de play-offs te veroveren. Daarvoor zijn we haar zeer dankbaar”, zegt Arthur Reijnders, voorzitter van Regio Zwolle Volleybal. Over de keuze voor Strikwerda is Reijnders duidelijk. “Wij denken dat Redbad het groeiproces naar topsport goed kan waarmaken. We houden dan ook vast aan onze ambitie om in het derde jaar mee te spelen om de bovenste plekken. Die afspraak hebben we gemaakt met onze hoofdsponsor, Ondernemersteam Regio Zwolle, en afspraak is afspraak.”

De selectie van Regio Zwolle Volleybal moet aankomend seizoen noodgedwongen een aantal nieuwe speelsters inpassen. Voor de nieuwe technische staf van de damesformatie is het belangrijk dat talentherkenning sneller op gang komt. Edwin van den Broeke, bestuurslid technische zaken, is dan ook enorm blij met de komst van Strikwerda. “Met al zijn ervaringen kan Redbad ons helpen om verder te bouwen aan een topsportomgeving. Zijn komst lijkt een evolutie, maar de ontwikkeling van de dames gaat door middel van evolutie. Daarbij blijft de borging met de club VC Zwolle en talentontwikkeling in de regio Zwolle een basisvoorwaarde.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Redbad Strikwerda, Henriëtte ter Steege, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws