Regio Zwolle Volleybal sluit af met verlies

| 09-02-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft de reguliere competitie zaterdagavond afgesloten met een duidelijke 3-1 (25-18, 23-25, 25-23 en 25-14) nederlaag tegen Talent Team Papendal. De ploeg van coach Wilfried Groothuis begon de competitie op 6 oktober 2018 nog met een 3-1 thuiszege op datzelfde Talent Team, maar moest in Arnhem het hoofd buigen.

© Jan Burgman Fotografie

Door minimaal twee sets te winnen kon Regio Zwolle Volleybal zich in Arnhem op eigen kracht verzekeren van de vierde plek in de eindrangrangschikking van de reguliere competitie, maar de Zwollenaren leken in Arnhem niet volle bak te strijden voor dat puntje. “Ik miste in de beginfase al de scherpte aan onze kant. Daarnaast speelden wij niet met dezelfde intensiteit als vorige week in het thuisduel tegen Sliedrecht Sport”, vertelt Wilfried Groothuis, die de thuisploeg relatief eenvoudig met de eerste set aan de haal zag gaan: 25-18.

“Bij vlagen speelden wij goed, maar over de volle breedte was het onvoldoende. Wij gaven Talent Team mogelijkheden om organisatorisch de zaken op orde te krijgen. Daarnaast was de thuisploeg vooral in de passing heel goed, wat resulteerde in sterk aanvalsspel. Dus wat dat betreft is het ook zeker de verdienste van Talent Team Papendal dat het vandaag met 3-1 wint”, aldus Groothuis, die weet dat er straks met een andere intensiteit moet worden gespeeld in de play-offs in de strijd om de landstitel. “Dinsdag wordt het speelschema bekend. De kampioenspoule is een competitie op zich, dus je weet niet hoe het gaat lopen. We moeten leren van vandaag en straks vol gas geven.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws