Regio Zwolle Volleybal naar derde plaats

| 23-12-2017

“Als je net voor de jaarwisseling de derde plaats herovert, dan is dat bijna een ideale afsluiter. Het was zeker een terechte overwinning”, concludeert Regio Zwolle Volleybal-trainer Wilfried Groothuis. Hij zag zijn ploeg zaterdagavond met 3-1 (17-25, 25-19, 25-11 en 27-25) winnen van concurrent Eurosped, waardoor de Zwollenaren terug zijn op de derde plaats.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Wat betreft die derde plaats is Eurosped een concurrent en in het Landstede Sportcentrum leek Regio Zwolle Volleybal dan ook een lastige avond tegemoet te gaan. Zeker in de eerste set waren de gasten duidelijk de betere, waardoor die set met 17-25 werd verloren. “Daarin deed Eurosped het gewoon goed en waren ze beter. In de tweede en derde set waren wij juist de betere”, zegt Groothuis, die de tweede set met 25-19 gewonnen zag worden. In de derde set was Regio Zwolle Volleybal heer en meester en incasseerde het slechts elf punten, waarna er een bloedstollende vierde set volgde. “We begonnen iets minder scherp en lieten het in kwaliteit iets liggen. Daardoor kwamen we op een gegeven moment met 18-23 achter.”

Die achterstand mondde uit in vier setpoints voor Eurosped, dat het uiteindelijk niet voor elkaar kreeg om een winnende bal te slaan. “We verdedigden heel erg sterk en hebben het daardoor zelf afgedwongen. We proberen onze pieken te behouden en het aantal dalen af te vlakken. Dan is het mooi om te zien dat we twee wedstrijden achter elkaar goed spelen”, stelt Groothuis, die desondanks wel toe is aan de kerstbreak. Op 2 januari hervat Regio Zwolle Volleybal de training. “We zijn er zes dagen in de week mee bezig, dus anderhalve week vrij is wel belangrijk. Zo kan iedereen fysiek herstellen en het koppie fris maken”, aldus Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws