Regio Zwolle Volleybal één set ‘heel goed’

| 30-03-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport. De ploeg van coach Wilfried Groothuis kwam nog wel goed uit de startblokken en pakte ook de openingsset met 19-25. Maar in het restant van de partij maakten de Zwollenaren teveel directe fouten om Sliedrecht Sport aan het wankelen te krijgen: 3-1 (19-25, 25-16, 25-21 en 25-19).

© Jan Burgman Fotografie

“In de eerste set speelden wij heel goed en daarin wisten wij Sliedrecht goed onder druk te houden”, reageert Regio Zwolle-captain Siska Hoekstra, die de grote favoriet voor de landstitel na de openingsset snel orde op zaken zag stellen. “Zij wisselden wat in de opstelling, waardoor wij de druk er niet op konden houden. Daarnaast speelde Sliedrecht de ballen veelvuldig hard en hoog over ons blok heen”, aldus Hoekstra, die tevens constateerde dat Regio Zwolle Volleybal in de loop van het duel een stuk minder ging serveren.” Over de gehele wedstrijd kwam de Zwolse ploeg tot maar liefst achttien foute services. “Klopt, wij maakten net iets teveel directe fouten.”

Na de 3-1 nederlaag staan er voor Regio Zwolle Volleybal nog twee wedstrijden op het programma in de kampioenspoule (Eurosped thuis en VC Sneek uit), waarin het al lang en breed is uitgespeeld. “We spelen volgende week zaterdag onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dan willen wij nog graag aan het thuispubliek laten zien dat wij weldegelijk thuishoren in de kampioenspoule. Zeker na de 0-3 thuisnederlaag van afgelopen woensdag tegen FAST Volleybal”, aldus Siska Hoekstra.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Siska Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws