Regio Zwolle Volleybal laat zege aan Eurosped

| 17-03-2019

Regio Zwolle Volleybal is er zondag bij Eurosped niet in geslaagd om de eerste zege in de kampioenspoule te pakken. De ploeg van trainer Wilfried Groothuis moest in vijf sets haar meerdere erkennen: 3-2 (21-25, 25-23, 25-15, 23-25 en 15-11). “Het was een echt gevecht. Balen dat we het niet hebben gered”, stelt de coach.

© Jan Burgman Fotografie

Beide ploegen wachtten in de kampioenspoule nog op hun eerste zege en daardoor werd het een waar volleybalgevecht. Van beide kanten waren er prima dingen te zien, die Zwolle uiteindelijk met 21-25 de eerst set brachten. “We waren goed aan het serveren en begonnen gedurende de wedstrijd ook steeds beter te passen. Daarbij hebben we hard gewerkt en hadden we echt de intentie om de punten mee naar Zwolle te nemen. Maar ook Eurosped deed het goed”, vindt Groothuis, die de tweede set met 25-23 naar de opponent zag gaan.

In de derde set kreeg Regio Zwolle een inzinking, die door Eurosped met 25-13 werd afgestraft. “We hadden even een dipje, maar herstelden ons in de vierde set (23-25) prima. Onze middenaanvallers hebben het goed gedaan en passend zijn we overeind gebleven. De details hebben het uiteindelijk beslist”, concludeert Groothuis nadat Eurosped de vijfde set met 15-11 had gewonnen. Die ploeg pakte daarmee haar eerste zege in de kampioenspoule, terwijl Zwolle daar nog op wacht. Het bereiken van de finale is een lastig verhaal geworden. “We moeten ons vizier richten op het kruipen naar de subtop en dan zien we verder wel hoe het zich gaat ontwikkelen. Het is in ieder geval zaak om de lijn van vandaag door te duwen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws