Regio Zwolle Volleybal laat punten in Sneek

| 12-12-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft woensdagavond de derde plaats verspeeld aan VC Sneek. Op bezoek bij datzelfde Sneek verloor de ploeg van coach Wilfried Groothuis met 3-0 (25-16, 25-23 en 26-24). “De tweede set en de derde set waren heel close en daar hebben wij de kansen op meer laten liggen”, reageert Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaren verloren de openingsset in Friesland met duidelijke cijfers (25-16), maar herpakten zich in de tweede set prima. “Wij stonden in die set steeds aan de juiste kant van de score en hadden in de eindfase ook een voorsprong van een punt of drie, maar door kleine details en individuele slordigheidjes verloren wij de set met 25-23”, vertelt een teleurgestelde Wilfried Groothuis, die op voorhand op meer had gerekend. “Jazeker. Als beide teams vanavond goed waren geweest, dan zouden de punten meer zijn verdeeld. Het had dan maar zo een vijfsetter kunnen worden”, aldus de coach van Regio Zwolle Volleybal.

Tot een vijfsetter kwam het in Sneek echter niet, want de derde set kende een vergelijkbaar verloop als de tweede set. Regio Zwolle Volleybal had lange tijd de beste papieren om de set binnen te slepen, maar opnieuw trok de thuisploeg aan het langste eind: 26-24. “Wij hebben vanavond gevochten voor wat we waard waren. Aan de mentaliteit heeft het zeker niet gelegen. Het is nu zaak om op de belangrijke momenten te blijven volleyballen.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws