Regio Zwolle Volleybal kijkt uit naar de start

| 05-10-2018

Regio Zwolle Volleybal begint zaterdag aan het nieuwe seizoen en voor Lotte Groninger is dat haar officiële debuut voor Regio Zwolle Volleybal. De 20-jarige spelverdeelster kwam afgelopen zomer over van VC Sneek en hoopt zich in Zwolle verder door te ontwikkelen. “Het ziet er in Zwolle goed uit, er is iets moois neergezet. Dat vind ik mooi om te zien”, verklaart Groninger haar keuze.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Ze besloot om uiteenlopende redenen te vertrekken uit Friesland, waar ze slechts één seizoen uitkwam voor de hoofdmacht. Ze was gecharmeerd van Regio Zwolle Volleybal en besloot dan ook om naar Zwolle te gaan. “Als ik zie waar Zwolle afgelopen seizoen begon en waar het is geëindigd, dat is knap. Ik ben ook zeker gekomen om individueel stappen te zetten. Met Wilfried Groothuis hebben we een goede trainer, die samen met zijn staf echt bezig is met dat wat er voor de top nodig is. Dat is heel belangrijk en daar hebben we profijt van”, vindt Groninger, die zichzelf omschrijft als een enthousiaste volleybalster.

Groninger heeft het naar haar zin in Zwolle. “Het is een hartstikke leuk team, met gezellige meiden. Het is heerijk om in Zwolle te zijn”, lacht de spelverdeelster, die vooral benieuwd is naar de seizoensopener tegen Talent Team Papendal. Zaterdag vanaf 20.00 uur moet het gebeuren. “Zij hebben ook veel nieuwe meiden en ook lange meiden, haha. Ik ben benieuwd hoe zij ervoor staan en ben sowieso benieuwd hoe wij spelen. In zo’n eerste wedstrijd is het toch even nieuw, spannend en verrassend. We hebben er alle vertrouwen in en mogen eindelijk. Daar doe je het voor.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis, Lotte Groninger

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws