Regio Zwolle Volleybal in vijf sets naar zege

| 25-02-2018

De tweede wedstrijd van Regio Zwolle Volleybal in de kampioenspoule heeft zondag een overwinning opgeleverd. De Zwollenaren speelden thuis tegen Coolen-Alterno en trokken in vijf sets de zege over de streep: 3-2 (24-26, 25-18, 25-23, 20-25 en 15-8). “Vroeg in de play-offs een zege pakken, dat is belangrijk voor het vertrouwen”, concludeert coach Wilfried Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Regio Zwolle Volleybal begon woensdag in mineur aan de kampioenspoule, door thuis met 0-3 te verliezen van Eurosped. Zondagmiddag stond er alweer een mogelijkheid voor revanche op het programma, want Regio Zwolle trad in het Landstede Sportcentrum aan tegen Coolen-Alterno. “Wedstrijden in de play-offs zijn anders, omdat er toch een andere druk op staat. De top-zes staat aan het begin ineens weer binnen vijf punten van elkaar en dan ziet iedereen weer kansen. Dat zie je wel terug, maar we hebben er vandaag een goede stap in gezet”, zegt Groothuis, die zijn ploeg moeizaam zag beginnen aan het duel met Alterno. De eerste set was lang in evenwicht en ging met 24-26 naar de gasten.

In de tweede set kwam Regio Zwolle beter voor de dag en dat resulteerde in een 25-18 setwinst. De derde set ging vervolgens met 25-23 naar de Zwolse dames, waarmee de maximale score in het verschiet lag. Toch lukte het niet om drie punten te pakken, want de vierde set ging met 20-25 verloren. De vijfde en tevens laatste set viel al snel richting Regio Zwolle, want na 7-1 was de strijd gestreden: 15-8 en 3-2. “We hadden Kim Robitaille aan service en die zette de passer-loper heel goed onder druk. Ze zette een lange serie neer en daarna hebben we het goed uitgespeeld”, vindt Groothuis, die blij was met de twee punten. “Het is mooi dat we het over de streep trekken, ook als antwoord op de vorige wedstrijd. Netjes en hopelijk kunnen we dit doorzetten naar de volgende wedstrijd.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws