Regio Zwolle Volleybal herstelt zich met zege

| 08-12-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zich zaterdagavond hersteld van een lastige periode. De Zwolse volleybalploeg was in eigen huis duidelijk beter dan Springendal-Set-Up '65 en won met 3-0 (25-14, 25-17 en 25-19). “Ik ben vooral blij dat het harde werken resulteert in herstel”, zegt trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse dames kwamen uit een lastige periode, want naast uitschakeling in de beker wisten ze ook al twee keer niet te winnen in de competitie. Tegen Set-Up '65 kwam daar verandering in, want het werd al snel duidelijk dat Regio Zwolle Volleybal de betere partij was. “In de eerste set ging het eerst nog gelijk op, maar halverwege was het al 16-11. Via 21-13 werd het 25-14. We zijn niet in de problemen geweest”, concludeert Groothuis, die de afgelopen weken hard trainde op de samenwerking binnen het team. “We speelden niet zoals we willen en daar hebben we hard aan gewerkt. Het belangrijkste daarin is het helpen van elkaar. Het stimuleren, punt voor punt spelen en iedere bal even belangrijk behandelen. Vandaag kwam dat allemaal samen.”

Ook in de tweede en derde set bleef Regio Zwolle bovenliggend en werd het verschil zelfs nog sneller gemaakt. “We hadden voor de tien punten al een gaatje geslagen en eenmaal op de 21 was het gat dan groot. Het was goed, energierijk en degelijk. Daardoor was Set-Up niet bij machte om iets terug te doen”, analyseert Groothuis, die de tweede set met 25-17 gewonnen zag worden. De derde set ging met 25-19 naar Zwolse zijde, waardoor het volle pond werd gepakt. “Dit is zeker het antwoord waar je op hoopt. De trainingen zien er al weken goed uit, maar we hadden moeite om dat in wedstrijden op de mat te gooien. Dat ging vandaag goed.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws