Regio Zwolle Volleybal heeft zege binnen

| 19-03-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft dinsdag de eerste zege in de kampioenspoule bijgeschreven. Op bezoek bij FAST Volleybal ontstond er een zenuwslopend duel, waarin de Zwolse dames uiteindelijk met 2-3 (23-25, 10-25, 25-23, 27-25 en 13-15) zegevierden. “Echt respect voor de groep”, stelt trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

Het begin was duidelijk voor de Zwollenaren, want de eerste twee sets gingen naar de bezoekers. In de eerste set was een demarrage halverwege voldoende om met 23-25 te winnen, terwijl de tweede set met duidelijkere cijfers naar Zwolle ging. Het verschil was bijzonder groot, want via 10-25 werd het 0-2. “We waren twee sets echt bovenliggend en eigenlijk in de eerste helft van de derde set ook. Daarin hadden we moeite met een rotatie en een side-out, waardoor zij er weer in begonnen te geloven. Ze hebben een grillige ploeg, die hard kan werken. Dat deden ze nu ook weer”, analyseert Groothuis.

Regio Zwolle leek zich op te maken voor een mooie zege, maar de spanning keerde terug in de wedstrijd. FAST trok met 25-23 de derde set naar zich toe en bleef knokken. In de vierde set kwam Zwolle wederom in de buurt van een driepunter, maar toch ging de vierde set met 27-25 naar de thuisploeg. “Ik ben enorm blij dat we het gevecht zijn aangegaan en uiteindelijk die vijfde set weten te winnen. Manon Zeeboer viel uit met een enkelblessure, maar toch bleven we doorgaan”, zegt Groothuis, die met 13-15 een 2-3 zege binnen zag komen. Dat zorgde uiteraard voor enorme blijdschap. “Als je vier keer verliest, dan is dat zwaar kan ik je vertellen. Het is heel mooi dat we het nu wel winnend afsluiten.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws