Regio Zwolle Volleybal geeft zege uit handen

| 23-03-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag het thuisduel met Springendal Set-Up '65 met 2-3 verloren. De Zwolse dames wisten de eerste twee sets nog te winnen, maar moesten vervolgens hun meerdere erkennen in de gasten: 25-21, 25-16, 22-25, 16-25 en 12-15.

© Jan Burgman Fotografie

De zege van dinsdag tegen FAST leek in het eigen Landstede Sportcentrum een vervolg te krijgen, want in de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht. De eerste set ging met 25-21 naar Regio Zwolle, de tweede met 25-16, en daarmee leek de ploeg zich een weg te banen richting de zege. Toch wist Set-Up zich te herstellen, terwijl de Zwollenaren de teugels wat lieten vieren. “We hebben de eerste twee sets goed gespeeld en tot tien punten in set drie was het ook nog oké. Daarna laten we set drie liggen en dat kan in de play-offs een keer gebeuren”, vindt Groothuis, die Set-Up de derde set met 22-25 zag winnen.

Wat volgde was een moeilijke vierde set, waarin Regio Zwolle vanaf het eerste moment achter de feiten aanliep. Een gat van 1-7 viel niet meer te dichten en door 16-25 kwam er een beslissende vijfde set. “Dat vond ik vervelend om te zien. Zo'n vierde set moet je dan weer blanco in gaan, maar ook rond de eerste vier, vijf ballen kwamen we de afspraken niet na. Daarna wordt het wel weer een gevecht, maar we hebben zelf toegestaan dat het een gevecht moest worden”, stelt Groothuis. In de vijfde set liep de thuisploeg in eerste instantie weg bij de opponent, maar op 12-12 was er weer evenwicht. Op 12-14 volgde er uiteindelijk een matchpoint voor Set-Up en de eerste was direct raak. Groothuis: “Een gemiste kans en daar balen we goed van. Heel erg jammer.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws