Regio Zwolle Volleybal gaat kopje onder

| 27-03-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft woensdag de thuiswedstrijd tegen FAST Volleybal met liefst 0-3 verloren. Onlangs was de Zwolse damesploeg nog te sterk voor deze opponent, maar in het Landstede Sportcentrum lagen de verhoudingen vanaf het eerste moment anders. “Het was niet best”, vindt coach Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie

Waar Regio Zwolle en FAST er een week geleden een waar volleybalgevecht van maakten, was het ditmaal andere koek. FAST was overduidelijk de betere partij en nam vanaf het eerste moment de overhand. “Vanaf punt één liet FAST zien dat het punten wilde maken en het goed wilde afsluiten. Bij ons zag je dat, zeker in het begin, helemaal niet terug. Alleen halverwege de eerste set was er even een momentje dat het liep, maar verder eigenlijk niet”, analyseert Groothuis, die de eerste set met 21-25 verloren zag gaan.

Het lukte vervolgens niet om het tij te keren, ook omdat de ploeg te kampen had met enkele blessures. “Daardoor is het lastig om iets anders te gaan doen. Maar overall waren we onvoldoende gefocust en misschien wel onnodig gespannen. Het is lastig om te duiden, dat zouden de spelers moeten uitleggen”, vertelt Groothuis. Zowel de tweede als de derde set ging met 15-25 naar FAST, waardoor Zwolle zelfs zonder setwinst van de vloer stapte. “We hebben deze week afgesproken om het seizoen goed af te sluiten, door met een juiste instelling wedstrijden in te gaan. Dat is vandaag niet gelukt, maar we hebben daar nog drie kansen voor. Ik hoop dat de meiden zichzelf willen belonen”, aldus Groothuis.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws