Regio Zwolle Volleybal beleeft een valse start

| 24-02-2019

Regio Zwolle Volleybal is zondag de kampioenspoule begonnen met een duidelijke 0-3 nederlaag tegen VC Sneek. In het Landstede Sportcentrum kwamen de Zwolse dames in geen één set boven de twintig punten: 14-25, 17-25 en 13-25. “Natuurlijk heel teleurstellend”, concludeert trainer Wilfried Groothuis.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De verwachtingen waren vooraf groot, maar eenmaal begonnen werden de krachtsverhoudingen snel duidelijk. Waar Sneek haar spel goed op orde had, lukte het de Zwollenaren geen moment om hun eigen niveau te halen. “De play-offs zijn voor sommige speelsters toch nieuw, dus misschien was dat het. We hadden echt een totale offday, waardoor we niet in het spel kwamen. We maakten veel te veel eigen fouten, terwijl Sneek het goed deed”, analyseert Groothuis, die weet dat Sneek een geduchte tegenstander is. “Ook al hadden we het wel goed op orde gehad, dan nog was het spannend geworden. Sneek is een goede ploeg.”

Een valse start, maar niet eentje waar Groothuis te lang van wakker wil liggen. “Ik weet wat we kunnen en de play-offs zijn nog lang. Dat hebben we vorig jaar wel gezien. Ik hoop dat dit onze wake-up call is, we van deze wedstrijd leren en het vanaf nu beter gaan doen.” Regio Zwolle Volleybal speelt aankomende zaterdag een uitwedstrijd bij Springendal Set-Up ’65. Aanvang: 16.00 uur.

© Jan Burgman Fotografie
Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws