Regio Zwolle Volley verliest van Sliedrecht

| 10-03-2018

Het lukte Regio Zwolle Volleybal eerder dit seizoen om te winnen van Sliedrecht Sport, maar zaterdag moest de ploeg haar meerdere erkennen in de titelfavoriet. De Zwolse dames wonnen de tweede set, maar slikten uiteindelijk een 1-3 nederlaag: 24-26, 29-27, 18-25 en 20-25. “Overall ben ik tevreden met wat ik heb gezien”, roept coach Wilfried Groothuis na afloop.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De eerste set leek een prooi te worden voor de ploeg van Groothuis, want boven de twintig punten werd er een voorsprong van drie punten bij elkaar geslagen. Het werd 23-20, maar toch ging de set niet naar Zwolse zijde. “Op dat moment was het eventjes net niet, want door drie eigen foutjes gaven we de set uit handen. Toch hebben we vandaag wel een stap voorwaarts gemaakt”, zegt Groothuis, die daarmee doelt op de eerdere ontmoetingen van dit seizoen. “In de eerste wedstrijd troffen we een compleet Sliedrecht en konden we eigenlijk niets beginnen. In de tweede wedstrijd waren ze incompleet en wonnen we. Nu waren ze compleet, in goeden doen en maken we er een wedstrijd van. Dat is een goed teken.”

De trainer zag namelijk dat de tweede set wel winnend werd afgesloten. Alles moest uit de kast om de set over de streep te trekken en met 29-27 lukte dat. Daarmee leek er een interessant duel te ontstaan, maar de daaropvolgende sets waren een prooi voor de gasten. De derde set ging met 18-25 verloren, waarna de vierde set de beslissing bracht: 20-25 en 1-3. “We spraken af om met lef aan te vallen en daardoor maakten we wat meer directe aanvalsfouten dan Sliedrecht. Dat is het verschil. We moeten leren om dan ook de dingen goed te doen. We treffen Sliedrecht nog één keer, hopelijk nog vaker, en dan zou het mooi zijn als we de volgende stap hebben gemaakt. Een uitdaging, dat wel”, concludeert Groothuis.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws