Regio Zwolle Volley laat punten aan Sneek

| 19-11-2016

Regio Zwolle Volleybal is er zaterdag niet in geslaagd om VC Sneek punten af te snoepen. De dames van coach Redbad Strikwerda wonnen de eerste set nog wel, maar kregen het daarna aanvallend niet voor elkaar om de Friezen eronder te krijgen: 1-3. “Aanvallend was Sneek vandaag beter en in het volleybal is het zo dat je dan vaak wint”, zegt Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Woensdag speelden de Zwolse vrouwen nog een draak van een wedstrijd, ditmaal kwam men al tot een betere partij. VC Sneek ligt Regio Zwolle Volleybal wel en dat bleek ook wel in de eerste set. Daarin was de thuisploeg duidelijk de betere en dat resulteerde in een 25-22 winst. “Dat was aanvallend onze beste set. We waren constant de bovenliggende partij, dat hebben we goed gedaan”, vindt Strikwerda, die daarna zag dat zijn team het niveau niet vast kon houden. De tweede set ging met 18-25 naar Sneek, terwijl de derde met 21-25 werd verloren. “De serve en de pass liepen prima, maar je hebt dan ook iemand nodig die de ballen op de grond slaat. In fases doen we dat wel goed, we houden het alleen niet lang genoeg vol.”

In de vierde set deed Regio Zwolle in eerste instantie prima mee. Totdat Sneek tien punten op rij maakte en daardoor een definitief gat sloeg. “Dat was een beetje exemplarisch voor onze wedstrijd. De pass was prima, maar het lukt ons niet om het punt te maken. Sneek maakte daardoor tien punten achter elkaar”, analyseert Strikwerda. De oefenmeester zag wel verbetering ten opzichte van woensdag. “Het was aanzienlijk beter. We gaan voortbouwen op de passing, maar daarbij moeten we wel zorgen dat de set-up en de aanval verbeteren. Er zijn zeker voldoende aanknopingspunten.”

Topvolleybal Zwolle verliest van Advisie/SSS
De heren van Coniche Topvolleybal Zwolle verloren zaterdag met 1-3 van Advisie/SSS. In de eerste set waren de gasten met liefst 16-25 te sterk, maar daarna werd het wel spannender. De tweede set leverde Zwolle zelfs een setpoint op. Die werd niet benut, waarna SSS de set met 25-27 naar zich toe trok. De derde set werd vervolgens wel gewonnen. Aan het einde liepen de Zwollenaren verder en verder uit en op 24-19 sloegen ze de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Toch lukte het niet om de stand gelijk te trekken. In de vierde set was SSS duidelijk de baas en won het met 14-25.

Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws