Regio Zwolle United helpt Sercodak Dalfsen

| 21-03-2016

Sercodak Dalfsen lijkt gered. De meervoudig landskampioen in het handbal maakte afgelopen week bekend dat zij aan het einde van het huidige seizoen haar activiteiten op het hoogste niveau beëindigt, maar de club lijkt nu toch door te kunnen. Mede door het inspringen van Regio Zwolle United moet het tophandbal in Dalfsen worden gered, zo is maandagmiddag duidelijk geworden.

© Annet van Raalten

Na de mededeling van het bestuur werden er rond de handbalclub uit Dalfsen de nodige initiatieven op poten gezet. Ouders, supporters, spelers en het bedrijfsleven, allemaal kwamen ze in actie om de club voor het hoogste niveau te behouden. Ook de stichting Regio Zwolle United besloot een helpende hand toe te reiken. Deze stichting komt voort uit PEC Zwolle en wordt door de club al gefinancierd om haar regionale draagvlak te intensiveren. Zo is Regio Zwolle United verantwoordelijk voor de ‘meer dan voetbal-activiteiten’ van PEC Zwolle United en heeft het ook een rol in de vrouwenafdeling van PEC Zwolle. De Zwolse vrouwen spelen in de eredivisie en dat wordt gezien als het eindpunt van regionale talentontwikkeling.

Regio Zwolle United wil naast vrouwenvoetbal ook de bedreigde vrouwen zaalsporten een toekomst bieden. In eerste instantie geldt dat voor het dameshandel van Sercodak Dalfsen, maar in een latere fase kan dit ook gelden voor het damesvolleybal. “Regio Zwolle United wil daarmee in zijn algemeenheid zaalsporten voor vrouwenteams verder bevorderen en ondersteunen, en de breedtesport en talentontwikkeling binnen de regio Zwolle verder stimuleren”, zo luidt het bericht. Wat Stichting Tophandbal Dalfsen betreft betekent dit dat Regio Zwolle United op korte termijn bijspringt. Er is met het bestuur van de provincie Overijssel gesproken over de ontwikkeling van het financieren van de vrouwen zaalsporten, waar ook een verzoek tot subsidie voor wordt ingediend.

© Annet van Raalten

Wanneer dit verzoek wordt gehonoreerd, wordt de Stichting Tophandbal Dalfsen de komende vier jaar vanuit Regio Zwolle United medegefinancierd. Wel worden er voorwaarden gesteld aan een dergelijke financiering. Zo moet er over meerdere jaren vastigheid zijn voor wat betreft een begroting. Ook wordt er continuering van de sportieve ambities gevraagd en moet men regionale talentontwikkeling en stimulering van de breedtesport bevorderen. Daarnaast vallen ook de bestuurlijke stabiliteit en het meewerken aan promotie van de regio Zwolle onder de voorwaarden. “Stichting Tophandbal Dalfsen en Regio Zwolle United gaan op basis van deze uitgangspunten onderzoeken hoe de meerjarige samenwerking concreet kan worden gemaakt. En daarmee de toekomst van tophandbal in Dalfsen te verzekeren.”

Handbal, PEC Zwolle United, PEC Zwolle, Regio Zwolle United, Sercodak Dalfsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws